In de nasleep van de corona besmetting worstelen nog steeds veel mensen met langdurige klachten, ook wel bekend als ‘Long COVID’. Deze aanhoudende klachten kunnen weken tot maanden na een infectie met het coronavirus blijven bestaan. Gelukkig kan Hijama, ook bekend als cupping therapie, een effectieve behandeling zijn voor enkele van deze klachten.

Long COVID verwijst naar een reeks symptomen die blijven hangen na de acute fase van een coronabesmetting. Mensen kunnen te maken krijgen met symptomen zoals vermoeidheid, ademhalingsproblemen, pijn op de borst, spierpijn en meer. Deze symptomen kunnen het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden en de hersteltijd verlengen.

Wat is Long COVID?

De Kracht van Hijama / Cupping Therapie

Hijama, of cupping therapie, is een traditionele geneeswijze die al eeuwenlang wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. Het proces omvat het plaatsen van cups op de huid om een vacuüm te creëren, wat helpt bij het stimuleren van de doorbloeding, het losmaken van spierknopen en het bevorderen van genezing.

Hoe Cupping Therapie Kan Helpen bij Long COVID

1.⁠ ⁠Blokkades in de Luchtwegen Opheffen:

  • Cupping therapie kan helpen bij het opheffen van blokkades in de luchtwegen. Dit is vooral nuttig voor mensen die last hebben van ademhalingsproblemen, een veelvoorkomend symptoom van Long COVID.

2.⁠ ⁠Toxines Afvoeren:

  • Tijdens een infectie is het immuunsysteem constant bezig met het bestrijden van virussen en bacteriën. Cupping helpt bij het afvoeren van toxines uit het lichaam, waardoor het immuunsysteem ontlast wordt. Het gevolg hiervan is dat er meer energie en een betere weerstand tegen corona gerelateerde klachten zoals griep, verkoudheid en vermoeidheid wordt ontwikkeld.

3.⁠ ⁠Verbeterde Longfunctie:

  • Veel cliënten die cupping therapie hebben ondergaan, melden dat hun longen sneller slijm afvoeren en dat ze zich na de behandeling beter voelen. Dit kan helpen bij het verminderen van ademhalingsproblemen en het verbeteren van de algehele longfunctie.

Ervaringen van Cliënten

Veel cliënten die cupping therapie hebben geprobeerd, vertellen over positieve resultaten. Ze merken vaak direct na de behandeling een verbetering in hun symptomen. Ze voelen zich energieker, ervaren minder pijn en merken dat het slijm in hun longen sneller wordt opgelost. Deze voordelen dragen bij aan een sneller en gemakkelijker herstel van Long COVID.

Conclusie

Hijama, of cupping therapie, biedt een natuurlijke en effectieve manier om de symptomen van Long COVID aan te pakken. Door blokkades op te heffen, toxines af te voeren en de longfunctie te verbeteren, kan deze eeuwenoude behandeling helpen bij het herstel en het verbeteren van de algehele gezondheid. Als je worstelt met aanhoudende klachten na een coronabesmetting, kan cupping therapie een waardevolle aanvulling zijn op je herstelproces.

Neem contact op met onze ervaren cupping therapeut om te bespreken hoe deze behandeling jou kan helpen. Samen kunnen we werken aan een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven.

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *